تفکیک آپارتمان یکی از موضوعاتی است که مالکین و سازندگان املاک با آن دست و پنجه نرم می کنند. تفکیک آپارتمان در واقع به مالکیت افراد نسبت به واحدی که دارند می پردازد.
امروزه به دلیل وسعت و گسترش شهرنشینی میزان ساخت و سازها افزایش یافته است و افراد زیادی دغدغه داشتن مسکن دارند و به تبع آن مباحثی همچون ازدحام شهرها و تراکم رونق می گیرند و برای کنترل تراکم در شهرها، آپارتمان سازی صورت می گیرد. به دلیل اینکه در آپارتمان ها جمعیت بیشتری نسبت به خانه های ویلایی زندگی خواهند کرد که همین امر باعث افزایش تعداد آپارتمان ها نسبت به خانه های ویلایی شده است. با ما همراه شوید تا هر آنچه که درباره هزینه تفکیک زمین و آپارتمان نیاز دارید را به دست آورید.
تعریف تفکیک آپارتمان چیست؟
تعریف تفکیک آپارتمان در واقع اختصاص سندهای مستقل که شامل محدوده های مشاع و منضمات به واحدهای آپارتمانی است؛ جهت استعلام و پرسش درخصوص انواع سند می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
عملیات تفکیک آپارتمان باید توسط کارشناس رسمی دادگستری نقشه برداری، که هم دارای مجوز اشتغال به کار و هم دارای گواهینامه تفکیک آپارتمانی است قابل انجام می باشد.
هر آپارتمان روی یک زمین معین ساخته می شود و اگر سند مالکیت یا سند مشاعی با دو یا چند مالک داشته باشد در این شرایط برای اینکه مالکیت هر واحد مشخص شود باید هر واحد مجزا شود و قسمت های دیگری همچون پارکینگ، انباری و… که در شمار عرصه و اعیان قرار می گیرند به صورت دقیق مشخص شوند. در صورت وجود سندهای قبلی باطل شده و اداره ثبت اسناد سندهای تفکیکی جدید برای هر واحد به صورت مجزا صادر می نماید و به مالکین تحویل می دهد. در ضمن جهت اثبات مالکیت ملک و تطبیق ملک می توانید از کارشناسان ما درخواست مشورت نمایید.
مدارک و شرایط مورد نیاز برای تفکیک آپارتمان
برای دریافت سند تفکیکی مالک یا مالکین به اداره ثبت اسناد و املاک کشور به صورت حضوری مراجعه کرده و اداره ثبت اسناد کار را برون سپاری کرده و به سازمان نظام مهندسی ارجاع می دهد و نظام مهندسی نقشه برداری، به صورت درون سازمانی کار را به نقشه بردار دارای پروانه و گواهینامه تفکیک آپارتمان می سپارد.
برای صادر کردن سندهای تفکیک شده نیاز به نقشه تفکیکی آپارتمان می باشد کارشناس رسمی نقشه برداری اقدام به تهیه نقشه تفکیکی می نماید.
نقشه تفکیکی به همراه مدارک مالکیتی به واحدهای ثبتی از طریق دفاتر نمایندگی نظام مهندسی ارسال می شود. لازم به ذکر است نقشه ها بر اساس قوانین سامانه کاداستر و با استفاده از نرم افزارهایی که در اختیار کارشناسان رسمی نقشه برداری قرار داده شده تهیه می شوند.
مراحل دریافت سند تفکیک عبارتند از:
- ابتدا باید آپارتمان دارای پایان کار باشد که برای دریافت آن مالک یا مالکین می توانید به دفاتر خدمات الکترونیک شهرداری مراجعه کنید.
- در قدم بعدی باید به اداره ثبت اسناد مراجعه کرده و CD عرصه (فایل های دقیق عرصه در سیستم نقشه utm با فرمت اوراکل) ضمیمه پرونده شده و طی نامه ای از طرف اداره ثبت اسناد، متقاضی برای دریافت نقشه های تفکیکی سازمان نظام مهندسی مراجعه می کند.
- پس از مراجعه متقاضی به نظام مهندسی، کارشناس رسمی نقشه برداری از طرف نظام مهندسی تعیین می شود.
- در هنگام بازدید از ملک برای تهیه نقشه تفکیکی باید به دو جنبه توجه ویژه داشت ابتدا جنبه حقوقی که شامل مطابقت سند مالکیت با مکان معرفی شده، همچین تطابق با همسایه ها، حد فاصل ها و ملک در مکان واقعی خود قرار داشته باشد. جنبه فنی و نقشه برداری که شامل مطابق بودن متراژ عرصه و اعیان با وضع موجود ملک، همچنین رعایت قوانین ثبتی و تملک آپارتمان ها به همراه دستورالعمل تفکیک آپارتمان ها را داشته باشد
- بعد از تهیه نقشه و صورت مجلس تفکیکی به نظام مهندسی تحویل داده می شود و نظام مهندسی با ممهور کردن و زدن برچسب هولوگرام دار روی نقشه ها به همراه پایان کار و سی دی عرصه به اداره ثبت اسناد تحویل می دهد.
- در پایان اداره ثبت اسناد با بررسی مدارک و نقشه ها اقدام به تهیه سند تک برگی برای هر واحد می نماید.
فواید تفکیک آپارتمان قبل از صادر شدن پایانکار چیست؟
- تعیین مساحت دقیق هر واحد آپارتمانی
- حل شدن اختلافات مساحت درج شده در پایانکار و نقشه تفکیکی که توسط نقشه برداری تهیه می شود.
- تسریع روند دریافت پایان کار و سندهای تفکیک شده از لحاظ زمانی
- به دلیل مشخص بودن مساحت دقیق واحدها در زمان پیش فروش بین خریدار و فروشنده اختلافی ایجاد نمی شود.
- مالک یا مالکین از مساحت دقیق واحدها مطلع خواهند شد و با آگاهی از وضعیت ملک اقدام به فروش واحدها می نمایند.
- در صورت ساخت به صورت مشارکتی، اختلافی بین سازنده و مالک زمین به وجود نخواهد آمد.
دستورالعمل تفکیک آپارتمان ها
برای هماهنگی در تمامی ادارات ثبت دستورالعمل تفکیک تهیه و تدوین شده تا هرگونه شکی برطرف شده و بر اساس رویه واحد با رعایت قوانین تملک آپارتمان ها و آیین نامه های اجرایی مطابق شرح ذیل اقدامات لازم را انجام دهند:
- در صورت مجلس تفکیکی باید آدرس کامل محل وقوع ملک، بخش و نوع ملک، شماره چاپی سند، نام و نام خانوادگی مالک، در صورت نقل و انتقال رسمی باید خلاصه معامله و مشخصات آخرین خریدار قید شود.
- تفکیک آپارتمان مطابق با گواهی تصدیق پایانکار ساختمان قابل انجام است.
- حدود ملک باید مطابق با سند مالکیت و دفتر املاک گواهی و ذکر شود.
- قسمت های اشتراکی با درج میزان مساحت به همراه تعداد آنها تعریف شود حدود و موقعیت مکانی و مساحت مفروزات در نقشه و صورت مجلس تفکیکی درج شود.
- مساحت مشاعات مانند حیاط خلوت، محل عبور کانال کولر، درز انقطاع و حیاط که داخل فضای آپارتمان است باید در قسمت مشاعات آورده شوند چرا که در شمار مساحت اختصاصی آپارتمان قرار نمی گیرند.
- دیوار فاصل بنا مفروز با مشاعات در شمار بنای مفروز محاسبه می شود؛ جهت نقشه برداری ملک مشاع می توانید از خدمات تخصصی مپ اسکیل استفاده نمایید.
- در صورت وجود دیوار فاصل مشترک باید برای هر واحد دیوار مجزا احداث کرد و در توضیحات سوابق ثبتی یا سند مالکیت این موضوع را تعریف نمود.
- در صورت بیان عقب نشینی در گواهی پایانکار ساختمان باید در صورت مجلس تفکیکی و نقشه ترسیمی و سند مالکیتی میزان اصلاحی آن قید شود.
- در صورتی که طول اضلاع و مساحت ملک مورد تفکیک به دلیل وجود پخ یا عقب نشینی از مساحت و طول اضلاع درج شده در سند مالکیت کمتر باشد باید صورت مجلس بر اساس وضعیت موجود ملک تنظیم شود.
- با توجه به اینکه بام و حیاط آپارتمان ها در شمار مشترکات ساختمان قرار دارد، باید امکان دسترسی تمامی مالکین به این بخش ها میسر باشد و توضیحات لازم در این خصوص در صورت مجلس تفکیکی داده شود.
- راه پله اگر حدود آن جز محدوده آپارتمان تلقی شود و مساحت آن در پروانه ساختمان و پایانکار جز آپارتمان آورده شود جز آپارتمان محسوب می شود در غیر این صورت در بخش مشاعات ساختمان قرار خواهد گرفت.
- اگر در زیر پله واحدی احداث گردد در صورتی می توان از آن به عنوان واحدی مستقل یاد کرد که در پایانکار به آن عنوان واحد اشاره شده باشد در غیر این صورت نیاز به استعلام شهرداری و تاییدیه این سازمان خواهد بود.
تفکیک آپارتمان با مپ اسکیل
همانطور که اشاره شد در مراحل تفکیک آپارتمان به یک کارشناس رسمی دادگستری و امورثبتی نقشه برداری برای تهیه نقشه تفکیکی نیاز است.
شرکت نقشه برداری مپ اسکیل که از کارشناس خبره نقشه برداری تشکیل شده است، در خدمت شماست تا بهترین خدمات نقشه برداری برای تفکیک آپارتمان را به شما ارائه دهد. جهت مشاوره رایگان و هماهنگی لازم کافیست با شماره های 02128423013 یا 09120448336 تماس بگیرید. همچنین از طریق واتساپ هم میتوانید با مپ اسکیل در ارتباط باشید.