نقشه تفکیکی چیست؟ کاربرد و تهیه نقشه تفکیکی زمین و آپارتمان

نقشه برداری

نقشه تفکیکی بیشترین کاربرد را در سازمان ثبت اسناد و املاک کشوری دارد. همانطوری که از معنی تفکیک (جدایی، گشودگی) می توان متوجه شد، معمولا جهت مشخص شدن حد و مرز زمین و املاک مختلف مانند آپارتمان ها کاربرد دارد.

در اصطلاح کلمه تفکیک در حوزه ثبت اسناد و املاک کشوری، به تقسیم مال غیرمنقول به چندین قطعه اشاره دارد. مال غیرمنقول حوزه های زیادی را شامل می شود مانند تفکیک زمین، خانه و یا هر نوع مالی که غیرقابل نقل و انتقال باشد.
برای مثال، زمانی که یک عرصه زمین توسط مالک یا مالکان به قطعات کوچکتر تقسیم شود، در واقع عمل تفکیک انجام شده است. البته این کار مراحل مربوط به خود را دارد، چه از نظر حقوقی و چه از نظر فنی که در ادامه بیشتر با آنها آشنا خواهید شد.

نقشه تفکیکی چیست؟

نقشه تفکیکی به نقشه تک خطی معروف است، زیرا با کمک این نوع نقشه محوطه محصور شده اشخاص شناسایی می شود و کاربرد دیگری ندارد. به صورت کلی شهرداری و یا ثبت اسناد می تواند با کمک این نقشه حد و مرز زمین و ملک را مشخص کند.

تفاوت های زیادی بین نقشه های تفکیکی و نقشه های معماری وجود دارد، معمولا این تفاوت ها بیشتر به جزئیات نقشه مربوط می شود. معمولا متولّی تهیه نقشه تفکیکی سازمان نظام مهندسی و شرکت های دارای مجوز است. جهت تهیه نقشه یو تی ام، نقشه ثبتی و نقشه یو تی ام زمین کشاورزی می توانید با کارشناسان ما در مپ اسکیل در ارتباط باشید.

بعد از این برای تهیه پایان کار یا سند تک برگ اقدام کنید، شهرداری و ثبت اسناد شما را موظف به تهیه این نقشه از سازمان نظام مهندسی می کند.

سازمان نظام مهندسی می تواند برای پیشبرد این هدف، مهندس دارای صلاحیت را به شما معرفی کند تا برای تهیه نقشه تفکیکی زمین یا ملک شما اقدام کند.

در ادامه مقاله می توانید با کاربردها و ملزومات مهم این نوع نقشه ها آشنا شوید و اطلاعات کاملی از آن به دست آورید، توصیه می کنم این مقاله و اطلاعات مهمی که در آن درج شده را مطالعه کنید.

نقشه تفکیکی
نقشه تفکیکی زمین

کاربرد نقشه تفکیکی؟

شما با انجام نقشه تفکیکی زمین یا آپارتمان می توانید سند تک برگ را از نهاد مربوطه (سازمان ثبت اسناد و املاک کشوری) دریافت کنید، این کار مهمترین کاربرد نقشه های تفکیکی است.

البته کاربردها به این موضوع ختم نمی شود و شما می توانید با اخذ نقشه تفکیکی برای پایان کار ساختمان اقدام کنید. (در قوانین شهرداری اشاره شده که مالکان برای اخذ پایان کار بایستی این نوع نقشه را تهیه کنند).

به هر حال برای پیش برد برخی از اهداف شما باید متناسب با دستورالعمل های سازمان نظام مهندسی، شهرداری و سازمان ثبت اسناد و املاک کشوری، نقشه تفکیکی را تهیه کنید تا به این سازمان ها ارائه دهید.

تفاوت هایی بین نقشه های تفکیکی زمین و نقشه های تفکیکی آپارتمان وجود دارد که قبل از این که اقدام به تهیه این نقشه کنید باید با آنها آشنا باشید، در ادامه می توانید بیشتر با این تفاوت ها آشنا شوید.

تفاوت نقشه تفکیکی زمین با آپارتمان چیست؟

نقشه تفکیکی زمین، نقشه ای است که برای مشخص شدن حد و مرز زمین کاربرد دارد. مالکان با کمک این نقشه می توانند زمین خود را به قطعات کوچکتر تقسیم کنند و یا برای دریافت سند تک برگ اقدام کنند.

برای تهیه این نقشه می توانید به سازمان ثبت اسناد و املاک کشوری مراجعه کنید و درخواست خود را ثبت کنید تا بعد از انجام مراحل مشخص شده و بعد از ارجاع به نظام مهندسی استان بتوانید نقشه معتبر را تهیه کنید.

به نقشه های تک خطی که در آن مشاعات ساختمان (مناطق مشترک) و مساحت هر واحد ساختمان به صورت دقیق نمایش داده شود، نقشه تفکیکی آپارتمان گفته می شود.

در این نوع نقشه معمولا بخش هایی از ساختمان مانند نورگیر، راهرو ها و حیاط به شکل مشاعی (مشترک) باقی می ماند.

تهیه نقشه تفکیکی
نقشه تفکیکی آپارتمان

ملزومات مهم در تهیه نقشه تفکیکی آپارتمان؟

  • برای تهیه نقشه های تفکیکی آپارتمان شما باید، از تمام قسمت های ساختمان نقشه برداری کنید، حتی پارکینگ، حیاط، راهپله‌ها، پشت بام، چال آسانسور و …
  • قطر درز انقطاع، دیوارها، تراس، بالکن و حتی قطر پیشرفتگی‌ها باید در نقشه های تفکیکی آپارتمان مشخص و جزو محوطه محصور شده مالکان باشد.
  • توجه داشته باشید که مساحت دو قسمت از آپارتمان (تراس و بالکن) می بایست به شکل جداگانه در نقشه درج شود. شما می توانید به شکل واضح در نقشه به این دو مورد اشاره کنید.
  • برخی از فضاها مانند، مساحت داکت ها، کانال کولر و لوله بخاری و همچنین بخش هایی از فضای تاسیسات برقی ساختمان ها به عنوان فضای مشاعی در نقشه تفکیکی درج می شود.
  • می بایست در این نقشه، مساحت دیوار حایل که ما بین فضای خصوصی و فضای مشاعی و قرار دارد به نفع مالک باشد.
  • می بایست در این نقشه مساحت دیوار حایل که ما بین دو فضای خصوصی قرار گرفته به شکل مساوی تقسیم شود.
  • البته باید در نقشه تفکیکی آپارتمان درز انقطاع نیز به خوبی اندازه گیری شود.

تهیه نقشه تفکیکی

برای تهیه این نقشه باید از یک متخصص حرفه ای و مهمتر از آن مسلط به نقشه برداری و مسلط به مراحل تفکیک سند آپارتمان کمک بگیرید. در واقع نقشه شما بدون تایید این فرد هیچ ارزش قانونی برای سازمان ثبت اسناد، نظام مهندسی و شهرداری ها ندارد.

قابل ذکر است در کنار استفاده از مهندس نقشه بردار باید نقشه شما توسط کارشناسان رسمی نظام مهندسی و دادگستری تایید شوند.

تهیه نقشه تفکیکی آپارتمان زیاد سخت نیست و نمی تواند زیاد نگران کننده باشد، شما با انجام صحیح مراحل این کار می توانید در کمترین زمان این نوع نقشه را برای زمین یا آپارتمان خود تهیه کنید و سپس برای دریافت سند تک برق یا پایان کار اقدام کنید.

مپ اسکیل با سالها تجربه در زمینه نقشه برداری تفکیکی در خدمت شما عزیزان است. اگر در این زمینه به دنبال مشاوره و کمک هستید، با شماره 09120448336 تماس بگیرید یا در واتساپ پیام دهید. مهندسان خبره و کاربلد ما با دانش و تخصصی که در این زمینه دارند می توانند در تهیه نقشه تفکیکی آپارتمان و زمین به شما کمک کنند، کارشناسان ما برای ارائه مشاوره رایگان همواره در خدمت شما هستند.

سوالات متداول نقشه تفکیکی

کاربرد نقشه تفکیکی چیست؟

شهرداری و یا ثبت اسناد می تواند با کمک این نقشه حد و مرز زمین و ملک را مشخص کند.

نحوه تهیه نقشه تفکیکی چگونه است؟

برای تهیه نقشه تفکیکی زمین یا آپارتمان خود با شماره 09120448336 تماس بگیرید یا در واتساپ پیام دهید .

آدرس سامانه نوبت دهی نقشه های تفکیکی چیست؟

برای نوبت دهی نقشه های تفکیکی ملک خود به سامانه survey.tceo.ir مراجعه کنید.

3.4/5 - (27 امتیاز)

جهت اخذ راهنمایی درباره محصولات رایگان فقط از طریق دیدگاه اقدام نمایید. جهت مشاوره در موارد دیگر مانند سفارش پروژه، درخواست همکاری ، مشاوره در خرید از راه های زیر می تواند اقدام نمایید.


ایمیل:     info@mapscale.ir


02128423013
مشاور:


09120448336
واتساپ:


 

آخرین آموزش ها
بیشتر بخوانید
نوشتهٔ پیشین
هزینه نقشه یو تی ام و تعرفه نقشه برداری utm چقدر است؟
نوشتهٔ بعدی
نقشه کاداستر چیست و هزینه تهیه آن چقدر است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

نیاز به پشتیبانی دارید؟ در خدمتیم...
×
پشتیبانی واتساپ Whatsapp chat
پشتیبانی تلگرام Whatsapp chat
2 +